Právě si prohlížíte Vaječná procházka s ptačími básničkami

Vaječná procházka s ptačími básničkami

To není recept na velikonoční vaření, ale tip na procházku  🙂

Blíží se nám Velikonoce a velké koledování si budeme muset už druhým rokem odepřít, ale snad vám udělá radost velikonoční procházka.  O náladu se postarají papírová vajíčka s ptačími básničkami, která jsou pro vás připravena ve skupince břízek na cyklostezce.

Úkol pro děti od 4+  – pokud najdete správně dvojice vajíček, určitě dokážete vyluštit také hádanku. Kdo střídá jméno každý den? Obrázky vajíček jsou opatřeny čísly a malým obrázkem v rohu. Stačí do políček k číslům zapsat počáteční písmeno obrázku. Váš  dospělý doprovod vám určitě pomůže.

Pro děti od 6 + – pokud najdete správně dvojice vajíček, určitě dokážete vyluštit také hádanku. Kdo střídá jméno každý den? Obrázky vajíček jsou opatřeny čísly a malým obrázkem v rohu. Stačí do políček k číslům zapsat počáteční písmeno obrázku.

Další úkol bude Počítání ozdobných tvarů. Čísla na obrázcích s vajíčky vám pomohou do jakých políček výsledek zapsat, abyste se dozvěděly konec pořekadla: Kdo si svého mistra váží, na toho hlad …?

Pro děti od 9 + – pokud najdete správně dvojice vajíček, určitě dokážete vyluštit také hádanku. Kdo střídá jméno každý den? Obrázky vajíček jsou opatřeny čísly a malým obrázkem v rohu. Stačí do políček k číslům zapsat počáteční písmeno obrázku.

Další úkol bude Počítání ozdobných tvarů. Čísla na obrázcích s vajíčky vám pomohou do jakých políček výsledek zapsat, abyste se dozvěděly konec pořekadla: Kdo si svého mistra váží, na toho hlad …?

A pro vás je tu ještě jedna otázka, týká se nedokončené pranostiky a odhalíte jí, pouze pokud najdete odpověď na otázky z básniček, které jsou ve vajíčku. Ovšem mezi slovy nejsou mezery, bude to zapeklité luštění. Kdo na Velký pátek orá, tomu se chleba ….

Vyluštěné skrývačky budeme čekat ve schránce školy, na listinu nám opět připište datum, kolik výletníků bylo s vámi nebo jaké bylo počasí. Nejlepší luštitele opět čeká odměna.

Mějte se hezky, hodně štěstí při vyplňování a budeme se těšit na vaše vzkazy.

Vaše paní vychovatelky

Nezapomeňte si vytisknout tabulky + omalovánka.

Celý text článku ke stažení v pdf zde.