Právě si prohlížíte CVRKANDA

CVRKANDA

Jednoduchá hra pro volné chvíle :-). Potřebujete papír s obrázkem (buď si vytisknete náš, nebo nakreslíte vlastní, napíšete si třeba i jiná čísla…), knoflík, tužku a papír na zapisování bodů.

Pravidla

Před samotnou hrou se se spoluhráčem domluvíte, zda hrajete na určitý počet bodů (např. 100), nebo si stanovíte časový limit (např. 20 minut) a kterého fotbalistu z obrázku použijete (nebo je můžete po každém cvrnku střídat).

Knoflík položíte na kolečko k fotbalistovi a cvrnknete ho směrem k bráně. Snažíte se zasáhnout co nejvyšší číslo. To si zapíšete na papír. Pokud se knoflík dotýká dvou čísel, zapíšete to číslo, které zakrývá větší částí, nebo se domluvíte, že zapíšete obě. Hraje další hráč. Ve cvrnkání se pravidelně střídáte. Číslo s mínusem se odečítá (-50; -30; -15; -10; -5).

Vyhrává ten, kdo první dosáhne stanoveného počtu bodů (např. 100), nebo po ukončení časového limitu má vyšší skóre bodů.

Jak cvrnkat

Jakýkoli prst se opírá o palec a dotykem tohoto jednoho prstu cvrnknu knoflík směrem k bráně. Knoflík nesmíte sunout, šťouchat.

Zkusila jsem nahrát video. 😉

P.S. Pravidla hry si můžete různě upravovat. Záleží jen na vás, jak bude vše probíhat. 😉

Přejeme hodně zábavy! 🙂

Ke stažení:
zadání v pdf
obrázek vytisknout