Právě si prohlížíte DUŠIČKOVÉ ČTENÍ

DUŠIČKOVÉ ČTENÍ

V kalendáři je 2. listopad zapsán jako Památka zesnulých.  Proto 1. a 2. listopadu proběhlo v naší školičce trochu netradiční vyučování. V pondělí 1. jsme si povídali o Dušičkách, Halloweenu, četli zajímavé příběhy. Při pátrání po vzniku těchto svátků jsme se dostali daleko do minulosti, do doby, kdy žili Keltové.

Po obědě jsme se vrhli na tvoření kostí z kynutého těsta, dlabání dýní, ve velké družině čekala na všechny dušičková „schovávačka“, v tělocvičně jsme vypustili trochu „přebytečné páry“ při luštění a míčové hře. V podvečer předvedly děti dušičkové scénky, které si v předchozích dnech připravily. Jejich příspěvky se nám moc líbily, děti byly nápadité a mnozí nás překvapili svými hereckými výkony.

Po setmění jsme se vydali na hřbitov zapálit svíčky za ty, co již nejsou mezi námi. Prošli jsme se tmou, abychom zjistili, že se na ni dá přivyknout, a nakonec nás čekala světýlka s úkoly. Nechyběl podpis na Dušičkový glejt a odměna v podobě upečených sladkých kostí.

Překvapením pro všechny byly langoše od našich skvělých kuchařek. 😊

V úterý nás navštívily budoucí zdravotní sestřičky ze SZŠ v Trutnově a seznámily nás se základy 1. pomoci – jak zastavit krvácení, jak oživovat při zástavě srdce… (vše jsme prakticky vyzkoušeli).

Všichni jsme si tyto dva dny užili a ještě něco nového se dozvěděli a naučili.