Právě si prohlížíte Krkonošská Sněženka

Krkonošská Sněženka

Setkání škol na Kateřině na téma Kozlík

V pátek 1. října jsme se hned ráno vypravili na Kateřinu, konalo se tam tradiční setkání škol, které pořádá MAS Království Jestřebí hory. V průběhu léta o sobě dal vědět kozlík, který mohl být zpracovaný podle fantazie tvůrců. Naše škola vsadila na zpívání s kytarou, pantomimu, stříhání a lepení z kartonu a barevného hedvábného papíru.

Po příchodu do kempu jsme se nejdříve v táborové klubovně přivítali se všemi školami a pořadateli. Pak pro děti bylo nachystáno loutkové divadlo o odvážném kozlíkovi, který zachránil zakletou princeznu v podání divadélka Kozlík. Tak začalo dopoledne, které pokračovalo prezentací výtvarných i hudebních dílek jednotlivých škol. Naší školu reprezentovalo  šestnáct dětí, které měly zájem o tvoření i nacvičování a předvedly živý klip k písničce Kozel od Jarka Nohavici a naše výtvarné dílo, kterak kozlík domácí spásá Kozlík lékařský.

Jako vzpomínku na krásný den děti obdržely oranžové kšiltovky a barevné batůžky s logem místní akční skupiny, celá škola také bude moci využít poukázku do papírnictví v hodnotě 2000,- Kč. Projížďka na dvou mírumilovných konících, až k výhledu na Krkonoše a Chotěvice, byla tečkou za odměnami za vynaložené úsilí.

Snad se nám také brzy Kozlík lékařský zakoření na naší malé zahrádce u školy.

 

Ohlédnutí za 13. ročníkem Podkrkonošské Sněženky 2021
Galerie fotografií